Skip to content
Home » Nuru’l İzah – El-Miftah Şerhu pdf

Nuru’l İzah – El-Miftah Şerhu pdf

Nuru'l-İzah-İmam-Şurunbulali.pdf---Hasan-B.-AmmarEbu’l-İhlas-El-Mısri-Eş-Şurunbulali - 1.91 - 316
Nuru'l İzah - El-Miftah Şerhu pdf
book-icon-openmaktabaKitap başlığı: Nuru’l İzah – (El-MiftahŞerhu
author-icon-openmaktabaYazar: İmam Şurunbulali
number-of-pages-icon-openmaktabaSayfa Sayısı: 316
book-size-in-mbs-openmaktabaPDF Ağırlığı: 1.91 Mb(s)
number-of-page-views-icon-openmaktabaGörünümleri:

Loading

used-language-icon-openmaktabaDil: Türkçe
reading-the book-icon-openmaktabaÇevrimiçi Okuyun: Kitabı Çevrimiçi Okuyun
downloading-the book-icon-openmaktabaPDF Doğrudan: İndirme için tıklayın

Nuru’l İzah – El-MiftahŞerhu

نور الإيضاح

Kitap Hakkında

Şürünbülâlî tarafından yazılan bu kitap, temizlik, namaz ve oruç ibadetleriyle ilgili olup, müellifin ön sözde belirttiği gibi, mezhepte tercih edilen alimlerin görüşlerini kesin bir şekilde belirtmiştir. Kolay anlaşılabilir bir üslupla kaleme alınan bu özlü eserde, hükümlerin dayandığı deliller ve diğer mezheplerin görüşleri yer almamaktadır.

Kitabın yazarına göre Nûrü’l-îżâḥ, 14 Cemâziyelevvel 1032 (16 Mart 1623) tarihinde tamamlanmıştır. Zekât ve hac konularının kitapta yer almadığından, Şürünbülâlî bu konularla ilgili özet bilgileri Merâḳı’l-felâḥ’ın sonuna eklemiştir. Bazı çağdaş yazarlar da Nûrü’l-îżâḥ’a yazdıkları şerhlere bu bölümleri kapsayan ilaveler yapmışlardır.

Kitaba yapılan şerhler arasında Ebû Zeyd Şelebî’nin “el-Miftâḥ şerḥu Nûri’l-îżâḥ” ve Muhammed Muhyiddin Abdülhamîd’in “Sebîlü’l-felâḥ fî şerḥi Nûri’l-îżâḥ” adlı çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca Ebü’s-Suûd Muhammed b. Ali el-Hüseynî, Osman b. Ya‘kūb el-Kemâhî, Hâmid el-İmâdî ve İbn Âbidînzâde gibi diğer yazarlar da bu eserin şerhlerini yazmışlardır.

Muhammed Adnân Dervîş ise “Hidâyetü’l-fettâḥ fî ẕikri edilleti Nûri’l-îżâḥ” adlı çalışmayı bu kitaba adanmış bir şekilde hazırlamıştır.

 Yazar Hakkında

Şürünbülâlî, 994 (1586) yılında Mısır’ın Menûfiye bölgesinde doğmuştur. Babası tarafından Kahire’ye götürülerek ilk eğitimini burada almıştır. Çeşitli alimlerden dersler almış ve Şâzeliyye tarikatının Vefâiyye kolunun şeyhi Ebü’l-İs‘âd Yûsuf b. Ebü’l-Atâ b. Vefâ’ya intisap etmiştir. Ezher Üniversitesi’nde müderris olarak görev yapmış ve dersleriyle, eserleriyle ve kişiliğiyle devrinin önde gelen alimlerinden biri olmuştur. Devlet adamları ve halk tarafından büyük saygı görmüştür. Öğrencileri arasında oğlu Hasan eş-Şürünbülâlî, Ahmed b. Muhammed el-Acemî, Ahmed b. Muhammed el-Hamevî, İsmâil b. Abdülganî en-Nablusî gibi önemli alimler yer almaktadır. Şürünbülâlî, 21 Ramazan 1069 (12 Haziran 1659) tarihinde vefat etmiştir. Kendisi düzgün konuşması, güzel ahlakı, mütevazi ve sûfî kişiliğiyle tanınmıştır. Diğer mezheplerin görüşlerine saygılı olup mezhep taassubundan uzak bir alimdir. Gerektiğinde Hanefi mezhebine ait görüşleri eleştirerek kendi değerlendirmelerini ortaya koymuştur. Eserlerine olan rağbet, çeşitli kütüphanelerde binlerce yazma nüshanın bulunmasından anlaşılmaktadır.

Kitaptan bilgisayar çekimi

Nuru'l-İzah-İmam-Şurunbulali.pdf---Hasan-B.-AmmarEbu’l-İhlas-El-Mısri-Eş-Şurunbulali, 316-Sayfa

Nurul Izah El Miftahserhu Pdf Kitabı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Ücretsiz olarak edinmek için aşağıdaki indir düğmesini tıklayın

Report broken link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *